Izvor: Tanjug
12.01.2023 u 12:33
0

LUKAŠENKO POSTAVLJA STVARI NA SVOJE MESTO: „Uhapšen bivši predsednički kandidat!“

Na izborima 2020. godine, za koje opozicija tvrdi da je pokradena, Dmitrijev je bio četvrti, sa 1,2 odsto glasova, pokazali su zvanični podaci.

Beloruski opozicionar koji je bio protivkandidat predsedniku Aleksandru Lukašenku tokom predsedničkih izbora 2020. godine je uhapšen, saopštio je njegov tim.

LUKAŠENKO ZADOVOLJAN: Rusija isporučila Belorusiji još jednu seriju moćnog PVO sistema Tor-M2K

U pitanju je Andrej Dmitrijev (41), aktivista koji vodi društveni pokret protiv Lukašenka, i njega je policija privela u sredu u Minsku, piše u poruci na njegovoj Fejsbuk stranici, preneo je Rojters.

Dodaje se i da se zasad ne zna zbog čega je u pritvoru. Beloruske vlasti nisu komentarisale njegovo pritvaranje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na izborima 2020. godine, za koje opozicija tvrdi da je pokradena, Dmitrijev je bio četvrti, sa 1,2 odsto glasova, pokazali su zvanični podaci.

Pristalice opozicije su u nedeljama nakon izbora u avgustu 2020. godine izlazile na ulice, ali su naišle na jak otpor bezbednosnih struktura.

Britanska novinska agencija dodaje da grupe za ljudska prava procenjuju da u beloruskim zatvorima ima oko 1.500 političkih zatvorenika, kao rezultat suzbijanja protesta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter