Izvor: Tanjug
27.02.2023 u 14:36
0

LUKAŠENKO PUTUJE U KINU: Predsednik Belorusije se sastaje sa Si Đinpingom

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko putuje sutra u posetu Kini, gde će boraviti do 2. marta, saopštila je danas pres služba beloruskog lidera.

Kako se navodi, Lukašenko i predsednik Kine Si Đinping razgovaraće u užem i proširenom formatu, a fokus razgovora će biti na razvoju trgovinske, ekonomske, investicione i humanitarne saradnje, realizaciji zajedničkih velikih projekata, interakciji u političkoj sferi i odgovoru na najakutnije izazove aktuelne međunarodne situacije.

KAKO SU NEMCI TESTIRALI TENK „LEOPARD 2“ POMOĆU KRIGLE PIVA: Snimak i nakon 37 godina izaziva nevericu! (VIDEO)

Očekuje se da će nakon razgovora biti potpisan veliki paket dokumenata o razvoju odnosa u ključnim oblastima.

U saopštenju se ističe da će ova poseta biti „nastavak dugoročnog kursa izgradnje prijateljstva i obostrano korisne saradnje sa Kinom“, prenosi Belta.

PUŠILIN ODGOVORIO ZELENSKOM: „To je sve samo marketinški trik“

U septembru 2022. godine, na bilateralnom sastanku na marginama samita Šangajske organizacije za saradnju, lideri Belorusije i Kine usvojili su zajedničku deklaraciju za podizanje odnosa na nivo sveobuhvatnog strateškog partnerstva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter