Izvor: BSC Happy
09.03.2023 u 13:35
0

MAĐARSKA SE BORI ZA ANTI-LGBT ZAKON: Brisel optužuje!

Mađarska ministarka pravde rekla je u sredu da će se Budimpešta boriti pred Sudom pravde EU da odbrani zakon za obrazovanje za koji Brisel navodi da je anti-LGBT nastrojen

Brisel zakon o obrazovanju Mađarske karakteriše kao diskriminatorski i kao onaj koji karakteriše ljude na osnovu seksulane orijentacije i rodnog identiteta.

Ministarka pravde Judit Varga je izjavila da vlada ostaje pri svom stavu da je obrazovanje stvar o kojoj odlučuju nacionalne vlade.

Viktor Orban ponovo „trn u oku“ Evropske unije: „Mađarska podržava kineski mirovni plan za Ukrajinu!“

Juna 2021. godine parlament Mađarske, u kom dominira stranka aktuelnog predsednika te zemlje Viktora Orbana, zabranio je upotrebu materijala za koje se smatra da promovišu homoseksualnost i promenu pola u školama.

Vlada tvrdi da je cilj zakona zaštita dece, a ne napad na LGBT zajednicu. „Kao što smo i do sada radili, ići ćemo na zid ako se radi o zaštiti naše dece“, rekla je Varga i dodala da je neophodno pridržavati se zakona, a da nove mere tek slede.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter