Izvor: BSC Happy
15.03.2023 u 07:56
1

MAĐARSKA SE NE PREDAJE: Švedska i Finska u čekaonici!

Poslanici mađarske vladajuće stranke žele da odlože sednicu parlamenta sledeće nedelje, što znači dalje odlaganje ratifikacije prijema Švedske i Finske u NATO.

Mađarska se već dugo suoćava sa pritiscima da ove dve zemlje postanu članice NATO, što ne mogu dok u Alijansi oko tog pitanja ne bude konsenzusa.

Nvaodi se da desno orijentisane struje u parlamentu, pre svega vladajuća stranka aktuelnog predsednika Mađarske Viktora Orbana žele još odlaganja pred, sada upitnu ratifikaciju prijema Švedske i Finske u NATO.

VIKTOR ORBAN PORUČIO: „Mađarska je dovoljno snažna da ostane izvan rusko-ukrajinskog rata“

Najpre je Orban optužio Helsinki i Stokholm da šire laži o njegovoj zemlji, te da parlamentarna misija mora posetiti kandidatkinje za prijem u članstvo kako bi se te sumnje Budimpešte odagnale, a ako su osnovane – opravdale.

Problem nastaje onog trenutka kada Turska menja svoj stav po pitanju novih članica i kada pod, pre svega unutrašnjim pritiskom, koji nije samo politički, biva spremna na razgovore sa Fincima i Šveđanima.

Vladajuća stranka „Fides“ potvrdila je informaciju da će sednica parlamenta biti odložena, zbog, kako navode „kašnjenja pregovora sa Briselom“.

Nakon iznošenja izveštaja komisije koja je bila u Švedskoj I Finskoj, parlament će odlučiti da li će da ratifikuje prijem ove dve zemlje u NATO alijansu.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MAĐARSKA SE NE PREDAJE: Švedska i Finska u čekaonici!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter