Izvor: Tanjug
25.02.2023 u 16:17
1

MAĐARSKA SE PITA! Budimpešta nagovestila odlaganje glasanja o članstvu Finske i Švedske u NATO

Šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana Gergelj Gujaš najavio je danas novo odlaganje ratifikacije članstva Finske i Švedske u NATO, rekavši da će mađarski parlament glasati o tom pitanju možda tek u drugoj polovini marta.

-Parlament će ovo pitanje staviti na dnevni red u ponedeljak i započeti raspravu sledeće nedelje- izjavio je Gujaš, prenosi Rojters.

On je dodao da po mađarskoj proceduri, usvajanje zakona traje oko četiri nedelje.

NOVINAR RASKRINKAO STRATEGIJU SAD: „Amerika digla u vazduh Severni tok iz JEDNOG razloga“

-Iz navedenog proizilazi da parlament Mađarske može da glasa o ovom pitanju u drugoj polovini marta- zaključio je Gujaš.

Proces ratifikacije članstva Finske i Švedske u NATO se u mađarskom parlamentu još od jula 2022. godine ne pomera sa mrtve tačke.

Premijer Mađarske Viktor Orban je juče kritikovao Finsku i Švedsku zbog širenja „otvorenih laži“ o stanju demokratije u njegovoj zemlji.

LUKAŠENKO NE VERUJE U NAMERE UKRAJINE: Zapad bi hteo jednim udarcem da reši problem sa Rusijom i zatvori „sivu rupu“ u Pridnjestrovlju

Švedska i Finska su prošle godine zatražile da budu primljene u NATO, a 28 od 30 država članica ove organizacije je ratifikovalo njihovo članstvo.
Izuzetak su Mađarska i Turska.

Za prijem novih članova u NATO je potrebna saglasnost svih članica ove alijanse.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MAĐARSKA SE PITA! Budimpešta nagovestila odlaganje glasanja o članstvu Finske i Švedske u NATO”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter