Izvor: Tanjug
24.03.2023 u 20:02
0

ORBANOVA PORUKA NIKAD OŠTRIJA: „Poljoprivrednici se moraju se zaštititi od ukrajinskog dampinga žitarica!“

Prema njegovim rečima, aktuelne anomalije se moraju otkloniti i konkurencija se mora vratiti na liniju kvaliteta.

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da se interesi poljoprivrednika u regionu moraju zaštititi od štetnih efekata ukrajinskog dampinga žitarica.

VIKTOR ORBAN PORUČIO: „Mađarska je dovoljno snažna da ostane izvan rusko-ukrajinskog rata“

„Interesi poljoprivrednika u regionu moraju biti zaštićeni zajedničkim naporima. Važno je da zrno proizvedeno u skladu sa mnogo većom kontrolom i očekivanjima kvaliteta ima veću vrednost.“

Pored očekivano nižeg kvaliteta, ukrajinsko žito je konkurentnije po ceni, ali ne i po vrednosti,“ napisao je Orban na svom Fejsbuk nalogu.

Na samitu Evropske unije koji je završen ranije danas, zemlje centralne Evrope dogovorile su se da sarađuju i obezbede zaštitu poljoprivrednim proizvođačima od „štetnih efekata ukrajinskog dampinga žitarica“, rekao je Orban. On je dodao da će njihove akcije koordinirati njegov poljski kolega Mateuš Moravjecki.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter