Izvor: Blic.rs
22.02.2023 u 18:12
0

MAJA SANDU UZ STRAH I STREPNJU POZVALA BAJDENA U MOLDAVIJU: „Rat bukti na našoj granici!“

Predsedenica Moldavije je dodala da je pozvala predsednika SAD da poseti Moldaviju, ali nije navela kako je Bajden odgovorio.

Predsednica Moldavije Maja Sandu saopštila je da je tokom jučerašnjeg susreta u Varšavi pozvala predsednika SAD Džozefa Bajdena da poseti njenu zemlju.

MOLDAVIJA USKORO DOBIJA NOVU VLADU: Predsednica Maja Sandu danas na važnoj ceremoniji

– Iskoristila sam priliku koju mi je pružilo okupljanje u Varšavi da saopštim presedniku Bajdenu da nam je u sadašnjoj složenoj situaciju, kada rat bukti na granici Moldavije, potrebna još veća podrška SAD – napisala je Sandu na Fejsbuku.

Predsedenica Moldavije je dodala da je pozvala predsednika SAD da poseti Moldaviju, ali nije navela kako je Bajden odgovorio.

Sandu je, prema vlastitim rečima, saopštila Bajdenu i da građani Moldavije žele da nadalje budu deo „slobodnog sveta“, žive bezbedno i „ostvare svoj san“ ulaskom u EU.

Ruski predsednik Vladimir Putin opozvao je juče dekret iz 2012. godine, koji je delimično podržavao suverenitet Moldavije u rešavanju budućnosti Pridnjestrovlja, separatističkog regiona koji se graniči s Ukrajinom i u kojoj je Rusija stacionirala trupe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter