Izvor: BSC Happy
21.03.2023 u 15:27
1

MAKRON SILOM ODRŽAVA VLAST: Hapšenja u Parizu!

Pariska policija saopštila je u utorak da su 234 osobe uhapšene tokom noći u glavnom gradu, uglavnom zbog paljenja smeća na ulicama, nakon što je francuski parlament usvojio zakon o podele o podizanju starosne granice za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine, koji je progurao predsednik Emanuel Makron.

Uglavnom mali, raštrkani protesti održani su u gradovima širom Francuske, od kojih su neki prerasli kasno u ponedeljak u nasilne incidente.

U Parizu su male grupe izašle na ulice da zapale gomile smeća koje su nastale usled štrajka smećara u prestonici koji traje 16. dan.

PENZIONERI RUŠE MAKRONA: „Dan D“ za vladu Francuske

Prefekt pariske policije Loran Nunjez rekao je da su nasilne incidente izazvale grupe od do 300 ljudi koji su se brzo kretali prestonicom.

Govoreći na televiziji BFM TV, Nunjez je rekao da je naredio internu istragu nakon što je policajac snimljen kako nasilno udara u lice čoveka koji je hodao unazad, zbog čega je pao na zemlju.

Video je naširoko deljen na francuskim društvenim mrežama.

Makron je za utorak planirao niz političkih sastanaka sa premijerom, čelnicima parlamenta i poslanicima iz svog centrističkog saveza.

Francuski predsednik, koji je penzioni plan učinio centralnim delom svog drugog mandata, govoriće u sredu na nacionalnoj televiziji, prvi put otkako je prošle nedelje doneo odluku da iskoristi specijalnu ustavnu moć vlade da progura predlog zakona u parlamentu.

Taj potez doveo je do dva predloga za izglasavanje nepoverenja vladi u donjem domu parlamenta koji su oba odbijena u ponedeljak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MAKRON SILOM ODRŽAVA VLAST: Hapšenja u Parizu!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter