Izvor: BSC Happy
30.01.2023 u 21:50
0

MAKRON SPREMA NOVE SANKCIJE Odlučan je da preduzme „mere za zamrzavanja finansijskih sredstava“ ruskih javnih ličnosti!

Francuska je spremna da pooštri ekonomske sankcije Rusiji i poveća svoje isporuke vojne opreme Ukrajini, javila je agencija Frans pres (AFP), pozivajući se na saopštenje predsedničke administracije.

Tokom sednice Saveta za bezbednost i nacionalnu odbranu zemlje u subotu uveče, francuski predsednik Emanuel Makron „doneo je odluku da pooštri ekonomske i finansijske sankcije u koordinaciji sa evropskim zemljama i Sjedinjenim Državama“.

Osim toga, on je odlučan da preduzme „mere za zamrzavanja finansijskih sredstava” ruskih javnih ličnosti na nacionalnom nivou.

Vlada Rusije odobrila je nacrt važnog sporazuma sa Kinom!

Doneta je i odluka „da se organizuju dodatne isporuke vojne opreme ukrajinskim vlastima i da se pruži pomoć u gorivu“, saopštila je predsednička administracija.

Nemačka je kasno u subotu najavila prve isporuke oružja Ukrajini, rekavši da će ukrajinskim oružanim snagama isporučiti 1.000 komada protivtenkovskog oružja i 500 raketa „Stinger“. Ranije tog dana, Nemačka je dozvolila Holandiji i Estoniji da pošalju stare rakete nemačke proizvodnje u Ukrajinu. Berlin je pre toga oštro odbacio mogućnost takvih isporuka i odbio da odobri snabdevanje nemačkog oružja od strane trećih zemalja.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u televizijskom obraćanju 24. februara da je na zahtev šefova republika Donbasa doneo odluku da sprovede specijalnu vojnu operaciju kako bi zaštitio ljude „koji trpe zlostavljanje i genocid od strane kijevskog režima osam godina“. Ruski lider je istakao da Moskva nema planove da okupira ukrajinske teritorije. Njegovi ciljevi su demilitarizacija i denacifikacija zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter