Izvor: Tanjug
23.03.2023 u 12:45
0

MARIJA ZAHAROVA IZNELA NEDVOSMISLEN STAV: „SAD nemaju pristup obali Crnog mora!“

Ranije je američki državni sekretar Entoni Blinken saopštio da administracija namerava da razvije strategiju za Crno more do juna.

Sjedinjene Američke Države nisu crnomorski region, iako se „možda nešto promenilo u njihovim umovima“, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući najavu da SAD nameravaju da razviju svoju strategiju za Crno more.

MARIJA ZAHAROVA O KONAČNIM ODLUKAMA: Rusija je prihvatila produžetak sporazuma o izvozu ukrajinskog žita za 60 dana!

„Do sada je jednostavno nemoguće govoriti o strategiji, jer ni sam državni sekretar SAD nije otkrio značenje tih inicijativa. Kako da to komentarišem? Nešto se promenilo u njihovim glavama i veruju da im je kijevski režim već pružio takvu mogućnost.

Ali, po našem shvatanju, oni još ne izlaze na Crno more“, rekla je Zaharova na brifingu. Dodala je da Sjedinjene država do sada nisu upoznale javnost sa ovim planom.

„S druge strane, videli smo ponovljene pokušaje Sjedinjenih država da razviju takozvanu pomoć za one regione sveta u kojima nisu ni na koji način – ni istorijski ni faktički – zastupljene“, kazala je Zaharova.

U izradi dokumenta Sjedinjene Države polaze od činjenice da su tri crnomorske države članice NATO-a, a da je Ukrajina prijateljska zemlja Sjedinjenim Državama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter