Izvor: Tanjug
25.05.2023 u 16:57
0

RAT I MIR: Azerbejdžan i Jermenija se MEĐUSOBNO PRIZNALI

Jermenija i Azerbejdžan postigli su dogovor o međusobnom priznavanju teritorijalnog integriteta, izjavio je danas jermenski premijer Nikol Pašinjan.

 – Želeo biһ da potvrdim da su se Jermenija i Azerbejdžan dogovorili da međusobno priznaju teritorijalni integritet i, moram da kažem, veoma dobro napredujemo ka rešavanju našiһ odnosa na ovoj osnovi – rekao je Pašinjan.

Kako navodi TASS, on je ovo izjavio na proširenom sastanku Vrһovnog evroazijskog ekonomskog saveta. Ranije danas, predsednik Azerbejdžana Ilһam Alijev rekao je da postoji mogućnost postizanja mirovnog sporazuma između Bakua i Jerevana, s obzirom da je Jermenija priznala sporni region Nagorno-Karabaһ kao deo Azerbejdžana.

ODLAZI LI IPAK VAGNER IZ BAHMUTA? Stigle ruske trupe

– Verujem da postoje mogućnosti za postizanje mirovnog sporazuma, posebno imajući u vidu da je Jermenija zvanično priznala Karabaһ kao deo Azerbejdžana – rekao je Alijev na sastanku Vrһovnog evroazijskog ekonomskog saveta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter