Izvor: Tanjug
03.06.2023 u 18:16
0

DUG ŽIVOT I VEČNO PRIJATELJSTVO: MEDVEDEV čestitao rođendan KASTRU, EVO ŠTA SU PORUKE KUBE I RUSIJE

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev razgovarao je telefonom sa bivšim predsednikom Kube Raulom Kastrom, povodom njegovog 92. rođendana i poželeo mu dobro zdravlje, blagostanje i dug život.

 – Medvedev je istakao da je Kastro simbol borbe za ideale slobode i nezavisnosti zemlje, za brojne generacije kubanskog naroda. Osim toga, zahvalio je Kastru na dugogodišnjoj plodnoj saradnji i ogromnom ličnom doprinosu u uspostavljanju odnosa strateškog partnerstva između naših zemalja – saopštio je Sekretarijat Medvedeva.

Takođe, Medvedev je Kastru preneo pozdrave i najbolje želje ruskog predsednika Vladimira Putina.

UPRKOS KIŠI ČELIKA: KIJEV ZAPOČINJE KONTRAOFANZIVU?

Raul Kastro, mlađi brat vođe kubanske revolucije Fidela Kastra se zahvalio Medvedevu na čestitkama i izrazio punu podršku Rusiji u vezi sa situacijom u Ukrajini, kao i uverenost u pobedu Rusije.

Kako je saopšteno iz sekretarijata, Medvedev je uverio Kastra da se stav Rusije po pitanju američkog trgovinskog, ekonomskog i finansijskog embarga protiv Kube nije promenio, pošto Moskva „poziva na hitan prekid režima ograničenja, koji je u suprotnosti sa normama međunarodnog prava“, saopštio je sekretarijat.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter