Izvor: Sputnjik
02.05.2023 u 16:24
0

MEDVEDEV NE MOŽE DA SE NAČUDI: „I to smo doživeli! NACISTI U KIJEVU traže da se uspostavi ORDEN STEPANA BANDERE, zašto sitničariti!“

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev oglasio se povodom peticije koja je objavljena na sajtu ukrajinskog predsednika, a čiji autori predlažu da se u Ukrajini uspostavi orden Stepana Bandere, nacionalističkog vođe.

SENATOR GLASAO POLUGO! „Nisam znao da ide UŽIVO“ – ovaj DETALJ je izazvao još veću pažnju! (VIDEO)

-Evo. I to smo doživeli. Nacisti u Kijevu traže da se uspostavi orden Stepana Bandere. Zašto sitničariti – ako se osniva onda neka odmah budu tri stepena da se nosi na lenti preko ramena. I ne samo orden Stepana Bandere. Može se uvesti i orden Evgenija Konovaljca i medalja Romana Šuheviča.  Što više to bolje. Nemcima se može posavetovati da osnuju orden Adolfa Hitlera, a Italijanima – orden Benita Musolinija-napisao je Medvedev na Telegramu.

Po njegovim rečima, na taj spisak se mogu dodati i „ordeni Hortija, Franka, Antonesku i drugih evropskih saveznika Hitlera“.

-A zašto sitničariti? Ako ih veličate, onda veličajte skupa sve evropske naciste. To je sada glavna evropska ideologija. A možda je vreme da se osnuje i orden Vladimira Zelenskog? Nikad se ne zna. Onako, za svaki slučaj- ironično je dodao Medvedev.

Ko je Stepan Bandera?

Bandera je jedan od ideologa ukrajinskog nacionalizma. Tokom Drugog svetskog rata sarađivao je sa nacističkom Nemačkom, a do 1959. godine bio je na čelu „Organizacije ukrajinskih nacionalista“* (OUN*, organizacija koja je zabranjena u Rusiji kao ekstremistička).

Jedan je od glavnih inicijatora stvaranja „Ukrajinske pobunjeničke armije“* (UPA*, zabranjena u Rusiji), čiji je cilj bila borba za nezavisnost Ukrajine.

UPA* je delovala prvenstveno u Zapadnoj Ukrajini, borila se protiv sovjetskih vojnika i sarađivala s nacistima. Nakon završetka rata nastavila je da se bori protiv sovjetske vlasti.
* ekstremističke organizacije, zabranjene u Rusiji

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter