Izvor: Tanjug
17.03.2023 u 09:57
0

UHAPŠEN NAJMLAĐI ČLAN MEKSIČKOG KARTELA: Pao „MALI ČAPO“ zbog ubistva 8 ljudi

Meksičke vlasti uhapsile su 14-godišnjeg dečaka pod nadimkom „El Čapito“ zbog ubistva osam osoba u blizini Meksiko Sitija zbog droge, saopštilo je danas federalno odeljenje za javnu bezbednost.

Dečak je navodno stigao na motociklu i otvorio vatru na siromašnu porodicu u predgrađu Meksiko Sitija, Čimalhuakanu.

TLO SE NE SMIRUJE: Dve zemljotresa pogodila Tursku

Još jedan muškarac je uhapšen u vezi sa ubistvima 22. januara, a još sedam članova bande uhapšeno je pod optužbom za prodaju droge.

Žrtve su u trenutku napada priređivale zabavu u svojoj kući, a povređeno je i pet odraslih i dvoje dece.

Ime dečaka nije objavljeno, ali njegov nadimak – „Mali Čapo“ – očigledno upućuje na zatvorenog narkobosa Hoakina „El Čapa“ Guzmana, preneo je AP.

Motiv ubistava nije objavljen u javnosti, ali narko-bande u Meksiku često se bave kidnapovanjem i naručenim ubistvima.

KONAČNA ODLUKA: Si Đinping sledeće nedelje u poseti Rusiji

Meksički vojnici su 2010. godine uhapsili 14-godišnjeg dečaka pod nadimkom „El Pončis“ koji je tvrdio da je kidnapovan kada je imao 11 godina i da je primoran da radi za kartel i da je učestvovao u najmanje četiri ubistva.

Tužioci u severnoj pograničnoj meksičkoj državi Sonora rekli su u četvrtak da su uhapsili ženu povezanu sa čak devet ubistava u pograničnom gradu Meksikaliju.

Državno tužilaštvo saopštilo je da žena ima neisplaćene naloge za dva ubistva, ali da je imenovana u još sedam istraga o ubistvima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter