Izvor: Sputnik Srbija
08.06.2022 u 09:42
0

MERKELOVA ŽALI ZA OVOM ODLUKOM: Nekoliko godina ranije insistirala bih na tome!

Bivša nemačka kancelerka Angela Merkelje u intervjuu objavljenom na TV Feniks, objasnila da je mogla da insistira na dijalogu Rusije i EU posle susreta predsednika SAD i Rusije u Ženevi 2021. Ali da je njena pozicija u Evropi bila oslabljena s obzirom na činjenicu da uskoro trebalo ode sa funkcije.

„Jedna stvar mi i sada predstavlja problem…. Juna 2021. predsednik SAD Džozef Bajden se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ja sam smatrala, kao i predsednik Francuske, da i evropska strana mora da pokuša da ga uključi u dijalog, jer sam već osećala da su stvari po pitanju Minskog sporazuma loše. Na kraju nije postignuto jedinstvo u EU a ja sam pomislila: ‘Da, svi znaju da uskoro odlaziš.’ Nekoliko godina ranije insistirala bih na tome“, rekla je ona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

DRAMATIČNO PIZNANJE MERKELOVE: Znali smo da će početi operacija u Ukrajini! Mene niko nije zvao da budem posrednik

Ona je dodala da je bilo stvari koje su mogle da odigraju ulogu u tom dijalogu ali da su mnoge okolnosti, poput izbora u Francuskoj i Nemačkoj ili korona virus, dovele do toga da sa Putinom nije bilo susreta dve godine i da ta agenda padne u drugi plan za Berlin.

Ipak, besmisleno je baviti time „šta bi bilo kad bi bilo“, navela je ona i dodala da je ono što se dogodilo u Ukrajini, s njene tačke gledišta, neprihvatljivo i predstavlja veliku grešku Rusije, kršenje svih normi.

Merkel protiv zabrane ruske kulture

Bivša kancelarka se izjasnila protiv zabrane ruske kulture na Zapadu, ali je istovremeno osudila politički angažman ruske operske pevačice Ane Netrebko.

Na pitanje da li bi i sutra pozvalo Netrebko u svoj dom, kao što je to uradila pre nekoliko godina, ona je rekla:

„Ne bih to uradila…. Ona je radila neke stvari na političkom planu koje osuđujem. Ali, treba reći kristalno jasno: ne smatram da sada treba zabranjivati rusku kulturu.“

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

 

 

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter