Izvor: Kurir.rs/Beta
27.02.2023 u 10:31
1

SASTANAK ĆE BITI ODRŽAN 9. MARTA: Turska najavila nastavak pregovora sa Švedskom i Finskom 9. marta oko ulaska u NATO!

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg apelovao je sredinom februara u Ankari da Finska i Švedska, "sada" budu uključene u NATO.

Pregovori Turske, Švedske i Finske oko ulaska dve nordijske zemlje u NATO biće nastavljeni 9. marta, objavio je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Stoltenberg putuje u Tursku sa jasnom porukom: Potrebno je da i Finska i Švedska što pre postanu članice NATO!

„Sastanak će biti održan 9 marta“, rekao je Čavušoglu na konferenciji za novinare u Ankari. Turska je krajem januara zaustavila pregovore sa te dve zemlje i odložila tripartitni sastanak predviđen za februar, posle više demonstracija protiv Turske i islama u Stokholmu.“

Finska i Švedska prijavile su se za članstvo u NATO maja prošle godine, nakon što je, u februaru, počela ruska agresija na Ukrajinu. Njihov ulazak u alijansu blokira Turska a bilo je govora i o tome da odobri ulazak Finske pre Švedske.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SASTANAK ĆE BITI ODRŽAN 9. MARTA: Turska najavila nastavak pregovora sa Švedskom i Finskom 9. marta oko ulaska u NATO!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter