Izvor: BSC Happy
26.02.2023 u 10:17
0

BRODOLOM U ITALIJI: Najmanje 43 beživotna tela migranata pronađena na plaži na jugu zemlje (FOTO)

Najmanje 43 tela migranata pronađena su na plaži u južnoj Italiji nakon brodoloma kod istočne obale Kalabrije.

Potvrđeno je da je spaseno oko 80 ljudi, a akcija spasavanja i dalje traje.

Kako italijanski mediji javljaju među stradalima je i beba.

Smatra se da se 40 migranata udavilo nakon što se njihov brod, na kojem je bilo više od 100 ljudi, nasukao kod obale južne Italije.

UHAPŠEN I GRADONAČENIK: Turska se obračunava sa neodgovornim graditeljima

Italijanska obalska straža uočila je oko 30 tela migranata nakon što se njihov brodić razbio u uzburkanom moru kod južne obale italijanskog kopna.

U operaciju spasavanja uključena su plovila obalske straže, granične policije i vatrogasaca.

Pojedini preživeli ispričali su da ih je na brodu koji je doživeo udes bilo oko 180, a drugi navode da ih je bilo 250. Nije poznat tačan broj ljudi na brodu jer mnogi od njih ne govore engleski jezik. 

Italijanska premijerka Đorđa Meloni izrazila je „duboko žaljenje“ zbog nesreće u kojoj je stradalo više od 40 migranata kod obala Italije.
Ona je istovremeno obećala da će zaustaviti migracije preko mora kako bi se sprečile nove tragedije.

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO RUSIJU: Tresla se Kurilska ostrva

-Premijerka Meloni izražava duboku tugu zbog gubitka mnogih ljudskih života koji su prekinuti krivicom trgovaca ljudima -navodi se u saopštenju iz njenog kabineta. Vlada je posvećena sprečavanju prelazaka migranata i tragedija koje zbog toga nastaju, i nastaviće tako da čini, prvenstveno zahtevajući maksimalnu saradnju od zemalja iz kojih migranti polaze i odakle potiču -piše u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter