Izvor: Happy BSC
29.12.2022 u 18:30
0

MINISTARSTVO ZDRAVLJA RUSIJE DONELO ODLUKU: Mobilisani vojnici imaće pravo na besplatno zamrzavanje spermatozoida

Ruski vojnici koji su mobilisani za veme vojne operacije u Ukrajini imaće pravo na besplatno zamrzavanje spermatozoida u kriobankama (banke polnih ćelija), objavili su ruski mediji. Citirajući Igora Trunova, predsednika Ruske unije advokata, ministarstvo zdravlja odgovorilo je na njegov apel za dodeljivanje pomoći iz budžeta za taj plan.

OGLASIO SE SAVETNIK ZELENSKOG: Ispaljeno više od 100 raketa na Ukrajinu, eksplozije se čule u nekoliko gradova

Ministarstvo je „odredilo mogućnost finansijske podrške iz federalnog budžeta za besplatno čuvanje i skladištenje polnih stanica (spermatozoida) za građane koji su mobilisani i koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji 2022.-2024.“, rekao je Trunov.

Porodice, takođe, mogu besplatno da koriste uskladišten biomaterijal ako njihovo obavezno zdravstveno osiguranje to omogućava. Rusija je pozvala više od 300.000 rezervista da se pridruže  specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini u mobilizaciji koja je pokrenutoj u septembru.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter