Izvor: Tanjug
11.01.2023 u 19:38
0

MINISTRI ODBRANE TURSKE I UKRAJINE ZAHTEVAJU PREKID VATRE: „Moraju da se sačuvaju ljudski životi i da se uspostavi mir“

Ministri odbrane Turske i Ukrajine Hulusi Akar i Oleksij Reznikov razgovarali su danas telefonom o tome da je neophodan neodložni prekid vatre u Ukrajini, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Turske.

– Neodložan prekid vatre je neophodan da bi se sačuvali ljudski životi i ponovo uspostavi mir i stabilnost u regionu, navodi se u saopštenju.

ZELENSKI NE ODUSTAJE OD JASNOG NARATIVA NA DODELI „ZLATNOG GLOBUSA“: „Ukrajina će pobediti, neće biti svetskog rata!“

Ministar Akar je dodao da će njegova zemlja i dalje nastojati da pomaže mir i pruži humanitarnu pomoć na svim nivoima, prenose mediji.

U saopštenju se ističe uspeh Crnomorske inicijative za žito, koja je omogućila nesmetani izvoz 17 miliona tona žita iz ukrajinskih luka, a iza koje stoji dogovor Rusije, Ukrajine, Turske i Ujedinjenih nacija kao garanta sporazuma.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sporazum je postignut 22. jula 2022. godine, a 17. novembra je produžen za 120 dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter