Izvor: BSC Happy
28.01.2023 u 09:55
0

MINSKI SPORAZUM JE BIO DIPLOMATSKA ŠARADA: Ambasada Rusije o izjavama Džonsona o Normandijskom formatu

Ambasada je saopštila da žali što su „prevare i falsifikovanje, ili, da citiramo Borisa Džonsona, "šarada", postali neotuđivi deo zapadne kutije spoljnopolitičkih alata".

Izjave bivšeg britanskog premijera Borisa Džonsona o Normandijskom formatu dovode u sumnju „sposobnost Zapada da ispuni ugovorne obaveze“, navodi se u saopštenju Ambasade Rusije u Londonu.

– Dok je pre nekoliko dana bio u Kijevu, bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson dodao je svoj glas u niz samootkrivajućih javnih izjava evropskih političara koje potvrđuju namerno dvostrano poslovanje i odugovlačenje zapadnih država po pitanju dogovora o Donbasu u periodu 2014-2022. Prema rečima gospodina Džonsona, sastanci u Normandijskom formatu Rusije, Nemačke, Francuske i Ukrajine u znak podrške direktnom dijalogu između Kijeva, Donjecka i Luganska koji je predviđen „kompleksom mera“ iz Minska nisu bili ništa drugo do „diplomatska šarada“ – saopštila je ambasada, dodajući:

„PUTIN ĆE UZVRATITI“: „Rusija je sada u RATU protiv NATO-a i Zapada, pretnja globalnog sukoba sve veća!“

– Otkrića gospodina Džonsona i drugih zapadnih političara dovode u pitanje opštu pouzdanost naših protivnika u evroatlantskom regionu, potkopavaju poverenje u njihove izjave i njihovu sposobnost da ispune ugovorne obaveze.

– Ispostavilo se da dok je Rusija iskreno nastojala da sprovede sporazume iz Minska posvećene Rezoluciji Saveta bezbednosti UN, delujući kao dosledan i glavni zagovornik sporazuma, London i druge zapadne prestonice su se već opredelile za scenario. Štaviše, oni su aktivno pripremali svoje ukrajinske štićenike za ovaj scenario, bacajući oružje kijevskom režimu i trajno zatvarajući oči pred njegovim neprekidnim smrtonosnim napadima na Donjeck i Lugansk, njegovim potiskivanjem ruskog govornog stanovništva i njehovim progonom od strane zvanične opozicije u Ukrajini. U međuvremenu, vredi se setiti brojnih zapadnih tvrdnji da je Rusija navodno ometala sprovođenje Minskih sporazuma – navodi se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ambasada je saopštila da žali što su „falsifikati, prevare i falsifikovanje, ili, da citiramo Borisa Džonsona, „šarada“, postali neotuđivi deo zapadne kutije spoljnopolitičkih alata“ i dodala da su ove metode „u suprotnosti sa ciljem izgradnje stabilne Evropske bezbednost, osim ako cilj zapravo nije ozloglašeni „svetski poredak zasnovan na pravilima“ koji NATO i EU toliko vole.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter