Izvor: Blic
29.09.2022 u 12:25
0

„MOGLI BISMO DA ZAVRŠIMO U TREĆEM SVETSKOM RATU“: Tramp bi da posreduje u izmirenju Rusije i Ukrajine!

Sabotaža koja je nanela štetu gasovodima „Severni tok jedan“ i „Severni tok dva“ mogla bi dovesti do eskalacije ili čak rata, upozorio je bivši predsednik SAD Donald Tramp.

On je na svojoj društvenoj mreži „Trut soušl“ (Truth Social) napisao da dok svi govore o velikom uraganu koji je pogodio Floridu, situacija oko gasovoda bi mogla imati teže posledice.

– Možda dugoročno dosta važniji događaj jeste saopštenje da su gasovodi „Severni tok jedan i dva“ izvan Rusije sabotirani. To bi moglo dovesti do velike eskalacije ili rata – naveo je Tramp.

Tramp je podsetio da je u vreme svog mandata na funkciji predsednika SAD upozoravao koliko bi oslanjanje na ruski gasovod moglo da naškodi Nemačkoj i drugim delovima Evrope, preneo je TASS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Tada su se svi smejali, ali se više ne smeju – istakao je Tramp.

Švedski list „Svenska dagbladet“ objavio je danas da je otkriveno curenje gasa na četvrtom mestu na oštećenim gasovodima „Severni tok jedan i dva“.

Inače, Tramp je prethodno upozorio na moguć Treći svetski rat.

Tramp je u utorak upozorio da bi Treći svetski rat mogao da izbije oko Ukrajine ili Tajvana – i rekao da pretnja ruskog predsednika Vladimira Putina korišćenjem nuklearnog oružja čini ovo „veoma lošim i veoma opasnim periodom“.

On je rekao da ga pomisao na Treći svetski rat drži budnim uveče.

– Mislim više od svega drugog, mislim da bismo mogli završiti u Trećem svetskom ratu – rekao je on.

Tramp je takođe aludirao na Putinov govor prošle nedelje u kojem je obećao da će „koristiti sva sredstva koja su nam na raspolaganju da zaštitimo Rusiju i naš narod“.

OGLASIO SE NATO: Curenje na gasovodima – diverzija!

– Mislim da smo u najopasnijem trenutku možda za mnogo, mnogo godina – možda ikada – zbog moći nuklearne energije – rekao je Tramp.

Bivši predsednik SAD predložio je u sredu da bi mogao da predvodi tim za posredovanje u miru između Ukrajine i Rusije.

U nekoliko postova na svojoj socijalnoj mreži, Tramp je pomenuo neviđena curenja u gasovodima Severni tok, nudeći ideje o tome šta bi mogao da doprinese ovoj situaciji.

Tramp je takođe ponovio svoju tvrdnju da se rat u Ukrajini nikada ne bi dogodio da je on bio predsednik i ponudio rešenja za situaciju.

– Nemojte pogoršati stvari dizanjem gasovoda u vazduh. Budite strateški, budite pametni (briljantni!), ostvarite dogovor o pregovorima ODMAH. Obe strane to trebaju i žele. Ceo svet je u pitanju. Ja ću da budem na čelu grupe??? – napisao je.

Predstavnik Trampove postpredsedničke službe za štampu nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Trampov predlog da on vodi tim za deeskalaciju tenzija sa Rusijom je u oštroj suprotnosti sa nekim izjavama koje je dao u ranim danima rata u Ukrajini.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter