Izvor: Sputnik Srbija
19.09.2022 u 09:50
0

MOSKVA: Kurs ka razvoju strateškog partnerstva sa Kinom bezuslovni prioritet ruske spoljne politike!

Rusija i Kina, tokom konsultacija o strateškoj bezbednosti koji su održani u Kini u ponedeljak, dogovorile su dalju saradnju ministarstava odbrane sa akcentom na izvođenje zajedničkih vežbi i patrola, kao i jačanje kontakata između Generalštabova, saopštila je pres-služba Rusije, saopštili su predstavnici Saveta bezbednosti.

Konsultacije u gradu Nanpingu, provincija Fuđiang, održali su sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev i član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Jang Đeči uz učešće predstavnika ministarstava i resora obe zemlje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

RUSKI AMBASADOR HARČENKO: Rusija smatra da je KiM sastavni deo Srbije! Podržaćemo rešenje koje će odgovarati zakonitim interesima Srbije i srpskog naroda!

Razmotrena su pitanja u razvoju dogovora postignutih na nedavnom sastanku predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Kine Si Đinpinga u Samarkandu. Došlo je do konstruktivne razmene mišljenja o aktuelnim pitanjima regionalne i međunarodne bezbednosti.

„Strane su se dogovorile o daljoj saradnji vojnih resora sa akcentom na izvođenju zajedničkih vežbi i patrola, kao i jačanju kontakata između Generalštabova. Izražen je obostrani interes za održavanje visokog nivoa vojno-tehničke saradnje“, navodi se u saopštenju.

Istaknut je i značaj izgradnje bilateralne koordinacije o nizu pitanja međunarodne agende.

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije je posebno istakao da je kurs ka razvoju strateškog partnerstva sa Kinom bezuslovni prioritet ruske spoljne politike, da uživa široku podršku naroda dve zemlje i da se zasniva na dubokom međusobnom poverenju“, navodi se u tekstu.

Razmatrena je avganistanska problematika, vojno-politička situacija u azijsko-pacifičkom regionu, uključujući situaciju na Korejskom poluostrvu i oko Tajvana.

„Sagovornici su izrazili zabrinutost zbog eskalacije tenzija od strane SAD i njenih saveznika u regionu“, navodi se u saopštenju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter