Izvor: Happy BSC
24.12.2022 u 11:46
0

MOSKVA NE RAZMIŠLJA SAMO O UKRAJINI:Rusi postavljaju radare a uskoro i oružje prema Finskoj i Norveškoj

Ukrajina nije jedina stvar na koju Rusija misli. Najveća teritorija na svetu dublje razmišlja svojoj odbrani,  na svim frontovima i u svim vojnim domenima, navode zapadni analitičari. I dok ratuje sa Ukrajinom angažujući hiljade vojnika u borbi, Rusija polako preuzima krajnji sever – Arktik. Novi satelitski snimci od poslednjih nekoliko dana pokazuju tekuće popravke na dve glavne tamošnje radarske stanice – jedna je u Olenegorsku, na severozapadu Rusije, u blizini Finske, a drugi u Vorkuti, severno od arktičkog kruga.

RUSKA VOJSKA JAVNO OBJAVILA SLIKE SVOG NAJNOVIJEG DRONA KAMIKAZE: Noćna mora ukrajinskih trupa postaje još veća

Kompanija koja je predstavila satelitske snimke je Maxar Technologies. Prema rečima zvaničnika kompanije prva radarska stanica je nova i u odmakloj fazi izgradnje. To je važna lokacija i za Rusiju i za NATO pošto je Olenegorsk blizu Finske i Norveške. Prema američkoj kompaniji Maxar Technologies, ​​Rusi su izvršili velike popravke na dve piste na severu u dve druge ruske vojne baze na Arktiku. Takođe, satelitski snimci pokazuju da je Moskva nedavno remontovala još jednu radarsku stanicu Oružanih snaga Rusije u Tiksiju.

Međutim, satelitski snimci nisu jedini dokaz povećane ruske aktivnosti u toj oblasti. Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg potvrdio je da su Rusi udvostručili svoje vojno prisustvo na visokom severu. „Postoji značajno jačanje ruske vojske na visokom severu“, rekao je Stoltenberg. On je podvukao da su zbog rata u Ukrajini ruske baze na Arktiku trenutno „u pozadini“. Ali, po rečima šefa NATO, oni su od istog strateškog značaja kao i Ukrajina. Razlog – visoki sever je najkraći put od Rusije do Severne Amerike, odnosno SAD.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter