Izvor: Tanjug
14.03.2023 u 08:41
0

MOSKVA UPOZORAVA: Teroristi će da plate za eksploziju Severnog toka!

Rusija je dostavila UN kopiju prepiske sa zemljama koje istražuju eksplozije na gasovodima Severni tok, a dokumenti pokazuju da te zemlje nisu dovoljno informisale rusku stranu o tom pitanju , saopštio je prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski.

„Prosledili smo kao zvanični dokument Savetu bezbednosti i Generalnoj skupštini UN kopiju naše prepiske sa Danskom, Švedskom i Nemačkom o njihovim nacionalnim istragama“, napisao je Poljanski na Telegramu.

Prema njegovim rečima, ti dokumenti omogućavaju UN da se uvere da nisu tačni navodi da su te zemlje obavestile Rusiju o toku svojih istraga, prenosi RIA Novosti.

Rusija insistira da je neophodno sprovesti objektivnu međunarodnu istragu o eksplozijama na gasovodu, uz njeno učešće. U septembru prošle godine na gasovodima Severni tok i Severni tok 2 došlo je do eksplozija, za koje Rusija tvrdi da predstavljaju teroristički napad.

Operater Severnog toka Nord Stream AG saopštio je da je kvar na gasovodima bez presedana i da je nemoguće proceniti koliko je vremena potrebno za popravku.

Generalno tužilaštvo Rusije pokrenulo je postupak za akt međunarodnog terorizma.

Početkom februara poznati američki istraživački izveštač Simor Herš izazvao je senzaciju izveštajem prema kojem su ronioci američke mornarice već u junu postavili eksplozivne naprave na gasovode.

Poslednjih dana u pojedinim zapadnim medijima pojavila se informacija da iza eksplozija stoji „proukrajinska grupa“, a Moskva je odbacila te navode, tvrdeći da Ukrajini to nije bilo u interesu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter