Izvor: BSC Happy
22.03.2023 u 18:44
0

„NA DAN SMO OD NUKLEARNOG RATA“: Sergej Rjabkov upozorava!

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je u sredu da je rizik od nuklearnog sukoba na najvišem nivou u poslednjih nekoliko decenija, upozoravajući da je Moskva u „de fakto“ otvorenom sukobu sa Vašingtonom zbog rata u Ukrajini.

Odnosi između Rusije i Sjedinjenih Država, koji su dugo bili zategnuti, dodatno su se pogoršali od ruske invazije na Ukrajinu prošle godine. 

Moskva se u februaru povukla iz novog sporazuma START o smanjenju nuklearnog naoružanja sa Vašingtonom. 

UPOZORENJE ZAPADU IZ KREMLJA: Obustava sporazuma START dok se ne čuje ruski stav

Govoreći na događaju pod nazivom „Svet bez START-a: šta je sledeće“, Rjabkov je rekao da „nema govora“ o tome da Rusija za sada obnovi sporazum, kritikujući, kako je rekao, „neprijateljski kurs“ Vašingtona prema Moskvi.

 – Ne bih želeo da ulazim u raspravu o tome da li je verovatnoća nuklearnog sukoba danas velika, ali je veća od bilo čega što smo imali poslednjih nekoliko decenija, hajde da to tako kažemo – kako kaže. 

Rjabkov je rekao da je Rusija posvećena čuvanju sveta „bezbednim i slobodnim“ od pretnje nuklearnog rata, ali je kasnije dodao da posao ne može da se nastavi kao i obično, s obzirom da je Moskva sada „u de fakto stanju otvorenog sukoba sa Sjedinjenim Državama.

Godinu dana nakon invazije na Ukrajinu, Kremlj je u više navrata optuživao Vašington da direktno učestvuje u sukobu snabdevajući Kijev oružjem, dok je rat smatrao bitkom za sam opstanak Rusije. I Sjedinjene Države i Rusija – daleko najveće nuklearne sile na svetu – rekle su da nuklearni rat nikada ne može biti dobijen i da se nikada ne sme voditi, ali je sukob u Ukrajini izazvao strah od direktne konfrontacije sa Zapadom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter