Izvor: Kurir.rs
31.10.2022 u 10:40
0

NAKON NAPADA NA SEVASTOPOLJ DOLAZE KRUCIJALNE PROMENE I REAKCIJE: Rusija menja strateški pravac napada – Odesa ponovo može biti fokus?

Uporne ukrajinske provokacije, jer to što Ukrajinci rade su provokacije, a ne ozbiljne vojne operacije protiv Crnomorske flote oružanih snaga Ruske Federacije u koje spada gađanje raketne krstarice Moskva, napad dronovima na bazu u Sevastopolju i naravno trapavo oštećenje Kerčkog mosta.

BITKA ZA SEVASTOPOLJ: Crnomorska flota napadnuta sa neba i iz vode, oštećen ruski minolovac!

Rusku Federaciju može samo da natera, da proširi svoje operacije na teritoriji Ukrajine i da proširi oblast koju bi intergirsala u Rusku Federaciju.

– Za Ruse su dva grada strateški vojno interesantna Dnjepropetrovsk ili kako ga Ukrajinci zovu Dnipro, jer se tamo nalazi Konstrukcioni biro (KB) „Jug“ koji je napravio balističku raketu „Vojvoda“ iliti kako je zovu Satana. Ako Rusija hoće da se osigura da Ukrajina ne dobije nuklearno oružje i projektile dugog i srednjeg dometa. Ukrajinci su 2020. godine doneli strategiju od 10 godina da postanu raketna sila da bi se spasili od Rusa. Da bi u tome uspeli moraju da osovje Dnjepropetrovsk.

– Rusi moraju da reše Harkov zbog blizine Belgoroda –  dodaje Jovanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Grad Zaporožje je važan zbog Moto Siča, ali više zbog projekata motora Moto siča, a ne zbog same tehnologije.

Grad Zaporožje je okružen od strane ruske vojske i gađan je Iskanderima, takođe se gađa Dnjepropetrovsk, glavni industrijski centar ukrajine sa idejom da se natera stanovništvo ,da iz pravca Dnjepropetrovska krene ka Vinici i Žitomiru.

Rusi takođe moraju potpuno da uzmu pod kontrolu celu Crnomorsku obalu, znači Nikolajevu gde se nalazi i najveće brodogradilište.

– Brodogradilište u Nikolajevu je moglo jedino da gradi brodove dugog gaza , poput nosača helikoptera i nosača aviona. Pa sad ako Rusi stvarno hoće da imaju flotu moraju da imaju Nikolejv. A to bi im dobro došlo ako turska zadrži blokadu Bosfora i Dardanela, onda Rusija neće moći da uvede popunu crnomorske flote, a ovako ako drže Nikolajev moći će da grade brodove za crnomorsku flotu – naglašava Jovanović.

Ali, prema njegovim rečima i Očakov, koji je gađan prvog dana rata, a ponovo sad, jer je tamo baza britanskih ronilaca koji pripadaju marincima i za koje Rusi smatraju da Ukrajini daju aktivnu podršku u dejstvima protiv Crnomorske flote.

Takođe Rusi treba da zauzmu i Odesu kako bi vršili pritisak na Moldaviju i Rumuniju da se smire i zauzimanjem Odese bi se odsekla Ukrajina od mora. Kraljevska mornarica bi izgubila interes da pomožae Ukrajini i izgubila bi polaznu tačku za dejstva protiv Crnomorske flote. Odesa je najbitnija trgovačka luka na Crnom moru i njemo kontrolom Rusija pretvara Crno more u svoje jezero, jer njoj ne mogu da se suprostave ni Bugarska ni Rumunija, a Turska će biti prinuđena zbog budućnosti zbog tenzija svoju crnomorsku flotu prebaci u Egej.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter