Izvor: Kurir.rs
21.10.2022 u 13:49
0

NAKON SIRIJE UR-77 NAŠAO PRIMENU I PROTIV UKRAJINSKOG OKLOPA: Evo kako je meteoritom zaustavljen pokušaj prodora kod Hersona! (VIDEO)

Hersonski front trenutno je glavni fokus ukrajinskih i ruskih snaga, od kad je i komandant ruskih snaga u Ukrajini general Sergej Suvorikin najavio da na tom pravcu Kijev pokreće ofanzivu.

TEŠKO SU RANJENI NAKON UKRAJINSKOG GRANATIRANJA NA MOSTU U HERSONU: Poznato trenutno stanje novinara, ali dalji proces zakonskih parola koje će uslediti!

Poslednjih dana svedoci smo konstantnog sukoba i pokušaka Ukrajinaca da izvrše proboj prvo nivoom puka, bataljona i brigade. Ruska vojska napad je odbila već pet puta, a u žestokim bitkama protiv ukrajinskog oklopa, pronašlo je i jedno inženjerijsko oruđe, koje je ratnu slavu steklo u sirijskom građanskom ratu.

Naime, radi se u inženjerijskom vozilu UR-77 koje je poznato i pod nazivom „Meteorit“, a koje inače služi za pravljenje prolaza u minskim poljima.

U Siriji Sirijska arpska armija SAA što je zvanični naziv snaga Bašara al Asada prvi put ova vozila u borbama upotrebila je Republikanska garda predsednika Asada 2014. kao oružje sa kojim su odlučili da pokušaju da zaustave ofanzivu islamista. Sirijska armija ih koristi kao ofanzivno oružje. Kasnije, Sirija je od Rusije primila veliki broj ovih vozila. Poslednji put 20. juna 2017. u borbama za grad Kabouna koje se nalazi u provinciji Jobar.

U Ukrajini upotreba inženjerijskog vozila UR -77 Meteorit korištena je 19. oktobra na pravcu Nova Kahovka u Hersonskoj oblasti između mesta Borozenskoe -Suhaonovo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Naime, ruske trupe tamo su se sukobile sa borbenim grupama 60. pešadijske brigade, 17 i 42 oklopno mehanizovane pešadijske brigade, 128. oklopne jurišne brigade, taktički bataljon 17 oklopne brigade i 46. oklopno mehanizovane brigade. O borbene tehnike angažovano je 5-6 tenkova, 20 borbenih vozila pešadije od 50 komada koliko je angažovano na tom pravcu.

Na objavljenim snimcima vidi se pokušaj ukrajinaca u prodoru oklopnim klinom, gde ih dočekuje artiljerijska vatra koja ih zaustavlja. Bitku na tom pravcu kompletno je snimljena iz drona.

UR-77 Meteorit

Čistač mina UR -77 napravljen je na šasiji samohodne haubice 2S1 Gvozdika. Vozilo je namenjeno za pravljenje prolaza u minskim poljima uz pomoć rakete koja je pričvršćena na kanap. Posle pada rakete slede detonacija i udarni talas, koji ima za cilj da uništi većinu mina. UR -77 čisti ispred sebe prostor dužine 300 i širine 20 metara.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter