Izvor: BSC Happy
17.04.2023 u 08:29
1

ČETVRT VEKA ROBIJE ZA NATO LOBISTU: Sud Moskve

Suočen sa do četvrt veka u zatvoru zbog optužbi za izdaju koje negira, kritičar Kremlja Vladimir Kara-Murza će, kako se očekuje, saznati svoju sudbinu u ponedeljak kada moskovski sud izrekne presudu i osudi ga.

Kara-Murza, 41, otac troje dece i bivši novinar koji poseduje ruske i britanske pasoše, proveo je godine kao političar suprotstavljajući se predsedniku Vladimiru Putinu i lobirao kod stranih vlada i institucija da uvedu sankcije Rusiji i pojedinim Rusima zbog navodnih kršenja ljudskih prava.

GLEDAMO LI U OČI GLOBALNOG OKRŠAJA? Raketni razarač SAD-a u vodama Tajvanskog moreuza

Ruski državni tužioci zatražili su kaznu od 25 godina zatvora za Kara-Murzu, kojeg optužuju za izdaju i diskreditaciju ruske vojske nakon što je kritikovao ono što Moskva naziva svojom „specijalnom vojnom operacijom“ u Ukrajini.

Očekuje se da će sud početi sa izricanjem presude u 11 časova.

U svom završnom govoru pred sudom, Kara-Murza je svoje suđenje uporedio sa jednim od pokaznih suđenja Josifu Staljinu 1930-ih.

Odbio je da traži od suda da ga oslobodi i rekao da stoji po strani i da je ponosan na sve što je rekao.

STRAH I NEMIR: Na severu KiM osvanuli grafiti OVK (FOTO)

 – Zločinci treba da se pokaju za ono što su uradili. Ja sam, pak, u zatvoru zbog svojih političkih stavova. Znam i da će doći dan kada će se mrak nad našom zemljom raspršiti –  rekao je on.

Kara-Murza i njegove pristalice kažu da je u prošlosti dva puta preživeo trovanje.

Ruske vlasti negiraju bilo kakvu umešanost u navodne napade.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ČETVRT VEKA ROBIJE ZA NATO LOBISTU: Sud Moskve”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter