Izvor: BSC HAPPY
16.02.2023 u 17:55
0

„NE TREBA NAM NIKAKVO NUKLEARNO ORUŽJE“: Lukašenko naglašava da Belorusija neće vršiti udare na SAD i evropske zemlje

Aleksandar Lukašenko je podsetio da je, kada je preuzeo dužnost beloruskog lidera, nuklearno oružje povučeno iz njegove zemlje u skladu sa zahtevom Sjedinjenih Država.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je da njegovoj zemlji nije potrebno strateško nuklearno oružje, jer neće napasti SAD ili druge zemlje.

– Ne treba nam apsolutno strateško oružje. Nećemo ubijati Amerikance niti lansirati strateške nuklearne rakete sa teritorije Belorusije, rekao je Lukašenko.

On je naglasio da Belorusija neće davati udare na SAD ili evropske zemlje.

Lukašenko izašao sa predlogom: „Ako želite mir za Ukrajinu, hajde da sutra počnemo da pričamo o miru i puške će utihnuti!“

– Što se tiče taktičkog nuklearnog oružja na dnevnom redu, radi se o rekonfiguraciji aviona kako bi im se omogućilo da nose taktičko nuklearno oružje, primetio je Lukašenko.

On je podsetio da je, kada je preuzeo dužnost beloruskog lidera, nuklearno oružje povučeno iz njegove zemlje u skladu sa zahtevom Sjedinjenih Država.

– Imali smo najnaprednije rakete Topol-M. Najnaprednije naoružanje u ovom trenutku je bilo ovde. Izneli smo ih u zamenu za garancije Amerikanaca, Evropljana i Rusa da nikada neće zadirati u naš suverenitet i nezavisnost i da ih nikada neće primeniti ekonomske sankcije protiv nas, istakao je Lukašenko.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter