Izvor: BSC Happy
21.03.2023 u 18:06
0

NEMA IGLA GDE DA PADNE: Ukrajini još 31 američki tenk!

Pentagon ubrzava isporuku tenkova Abrams Ukrajini, odlučujući da pošalje obnovljeni stariji model koji može biti spreman brže, sa ciljem da se borbene jedinice od 70 tona dovezu u ratnu zonu za osam do 10 meseci, rekli su američki zvaničnici.

Prvobitni plan je bio da se Ukrajini pošalje 31 noviji M1A2 Abrams, čija je izrada i isporuka mogla trajati godinu ili dve.

Međutim, zvaničnici su rekli da je doneta odluka da se pošalje starija verzija M1A1, koja se može uzeti iz vojnih zaliha i mogla bi biti tamo pre kraja godine.

ARTILJERIJSKA PALJBA 17 ZEMALJA NA RUSIJU: Ukrajina će biti pakao na zemlji!

Zvaničnici su rekli da će M1A1 takođe biti lakši za ukrajinske snage da nauče da koriste i održavaju dok se bore protiv ruske invazije.

Zvaničnici su se oglasili u utorak pod uslovom anonimnosti jer plan još nije javno objavljen.

Očekuje se da će zvaničnici Pentagona to saopštiti u utorak. Bajdenova administracija je u januaru objavila da će poslati tenkove u Ukrajinu — nakon što je mesecima insistirala da su previše komplikovani i teški za održavanje i popravku.

Odluka je bila deo šireg političkog manevra koji je Nemačkoj otvorio vrata da objavi da će poslati svoje tenkove Leopard 2 u Ukrajinu i omogućiti Poljskoj i drugim saveznicima da učine isto.

UKRAJINA SE MASOVNO OPREMA BORBENIM AVIONIMA: Posle Poljaka i Slovaci šalju Kijevu kompletnu esakdrilu lovaca MiG-29!

SAD od 2014. godine obučava ukrajinsku vojsku, danas preplavljuje Ukrajinu svojim naoružanjem, ali ukrajinske snage nisu dovoljno obučene za nove modele tenkova, a o avionima i da ne govorimo, ako postoji podatak da je samo jedan ukrajinski pilot na obuci u SAD.

Ruske snage još od početka ratovanja odlične su u uništavanju tenkvova evropskog porekla, dok će se za američke tek pokazati.

Da li će Rusi imati novi t-34?

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter