Izvor: tanjug
28.10.2021 u 11:46
0

NEMAČKA ŠOKIRANA: Pet maloletnika planiralo napad inspirisan militantnom grupom Islamska država

Nemačke antiterorističke snage izvršile su danas raciju u domovima pet mladića zapadno od Bona, za koje se sumnja da su planirali napad inspirisan militantnom grupom Islamska država, saopštili su tužioci.

Niko od petorice osumnjičenih, starosti od 16 do 22 godine, nije uhapšen jer su sudije istražiteljima samo izdale naloge za pretres, s obzirom na to da su većina osumnjičenih maloletnici. 

PROČITAJTE JOŠ: NAJSTROŽIJI KARANTIN U RUSIJI DO SAD: Novi rekordni kovid brojevi preminulih i zaraženih

Dvoje osumnjičenih su nemački državljani, dvoje su državljani Rusije i Nemačke, a jedan je Turčin.

PROČITAJTE JOŠ:Francuska zaplenila britanski brod zbog spora oko ribolova

-Osumnjičeni su optuženi da su pripremali teroristički napad inspirisan propagandnim materijalom Islamske države- saopštilo je javno tužilaštvo u Diseldorfu i dodalo da je racije izvelo oko 350 policajaca.

Istražitelji će analizirati materijal zaplenjen tokom ove racije kako bi se koristio kao dokaz protiv osumnjičenih u potencijalnom suđenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter