Izvor: Tanjug
23.01.2023 u 16:26
0

NEMAČKA SPREČILA DRŽAVNI UDAR I GRAĐANSKI RAT! Podignuta optužnica protiv pet osoba za veleizdaju

Podignute su optužbe za veleizdaju protiv petoro ljudi koji su navodno planirali da kidnapuju nemačkog ministra zdravlja i, kako se navodi, bili spremni da ubiju, kako bi srušili nemačku vladu, saopštio je danas nemački državni tužilac.

ŠTA SE DOGODILO U MONTEREJ PARKU? Ovo su detalji MASAKRA na proslavi kineske Nove godine

Optuženi su sredinom januara 2022. formirali grupu čiji je cilj bio da „nasiljem izazovu uslove nalik građanskom ratu u Nemačkoj“, kako bi zbacili vladu i ukinuli parlamentarnu demokratiju.

U saopštenju tužioca navodi se da su članovi grupe bili spremni da za taj cilj izgube život, a sva petorica su u pritvoru od prošle godine.

KINA I RUSIJA OSTVARUJU SVOJE CILJEVE: Saradnja bez presedana, evo oko čega su se dve sile dogovorile

Grupa je imala plan, prema kojem je trebalo da izazovu nestanak struje širom zemlje, kidnapuju ministra zdravlja Karla Lauterbaha, ubiju njegove telohranitelje ako bude potrebno, a zatim da sazovu skupštinu koja bi smenila vladu i imenovala novog lidera zemlje, navodi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter