Izvor: Kurir.rs/Beta
23.05.2023 u 15:53
0

NEMA NI REČI DA ĆE PUTIN PASTI: Nemačka tajna služba smatra da sistem u Rusiji nije poljuljan, ovo je RAZLOG

Rusija je pokrenula invaziju na susednu Ukrajinu 24. februara prošle godine.

Nemačka tajna služba BND ni 15 meseci nakon početka rata u Ukrajini nema indicije da je moguća destabilizacija režima ruskog predsednika Vladimira Putina.

ZA RUSIJU, ZA POBEDU: Putin čestitao osvajanje BAHMUTA i ovime obradovao RATNIKE

„Uprkos pojedinačnim kritikama, recimo zbog suviše spore isporuke municije, nema naznaka da je sistem poljuljan, ili da bi mogao da padne. Rusija je još uvek u stanju da dugoročno vodi rat“, rekao je šef BND-a Bruno Kal.

Kal je na Saveznoj akademiji za bezbednosnu politiku (BAKS) u Berlinu rekao da zato nema govora o slabostima, ili o tome da bi aktivnosti mogle da budu obustavljene, prenosi Dojče vele.

On je ipak napomenuo da se pad režima ne može u potpunosti isključiti i da postoje slabe tačke i moguća iznenađenja, recimo što se tiče sposobnosti oružanih snaga.

Takođe je upozorio da bi Putin mogao da ima uspeha sa svojom strategijom oslanjanja na faktor vreme i masovnost snaga, ako Zapad ne bude u dovoljnoj meri podržavao Ukrajinu i organizovao otpor.

Na pitanje kada je BND tačno znao da će Rusija da napadne susednu Ukrajinu, Kal je odgovorio – otprilike 14 dana pre početka rata.

„Mi smo takođe utvrdili pojave koje nije bilo moguće drugačije protumačiti“, dodao je.

Kal je kao neopravdane odbacio kritike da su tajne službe SAD i Velike Britanije mnogo ranije od BND-a znale da će izbiti rat.

On je objasnio da su te službe verovatnoću izbijanja rata predvidele na osnovu određenih kriterijuma i kretanja koja su posmatrali.

Nasuprot tome, rekao je Kal, za BND je bila važna činjenica da je Putin na kraju krajeva taj koji donosi odluku.

Za šefa Kremlja ta odluka je zavisila od mnogo stvari, dodao je Kal, ali one se nisu sastojale u „brojanju raketa ili oklopnih vozila“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter