Izvor: Kurir.rs
04.04.2023 u 11:59
1

NISU ČASILI ČASA: Nemačke osiguravajuće kompanije obnovile osiguranje za oštećeni „Severni tok 1!“

Polisa osiguranja pokriva štetu na gasovodu i probleme prekida poslovanja, rekao je jedan od izvora.

Nemačke osiguravajuće kompanije „Alijanc“ (Allianz) i „Mjunik Re“ (Munich Re) obnovile su osiguranje za oštećeni gasovod Severni tok 1 koji kontroliše Rusija, izjavilo je pet obaveštenih izvora, što ukazuje da njegovo oživljavanje nije isključeno.

NIKOLAJ PATRUŠEV PARALIŠE ISTINOM? „I dalje se pouzdano ne zna ko je sabotirao Severni tok, američki mediji imenovali krivca!“

Kako javlja Rojters, osiguranje koje daju dve najveće nemačke kompanije je od ključnog značaja za bilo kakvu dugoročnu budućnost gasovoda, koji je bio glavna ruta za ruski gas ka Evropi deceniju pre eksplozije prošlog septembra.

Obnova osiguranja u suprotnosti je sa nemačkim javnim stavom – prekid veza sa Moskvom – ali je jedan od pet izvora za Rojters rekao da se nemačka vlada nije protivila. „Alijanc“, „Mjunik Re“ i nemačka vlada odbili su da komentarišu ove tvrdnje, dok je Ministarstvo ekonomije saopštilo da osiguranje nije deo podrške koju je vlada u prošlosti pružala gasovodu.

Neki od nemačkih ključnih aktera smatraju da Severni tok treba barem da bude očuvan u slučaju poboljšanja odnosa sa Moskvom, navele su dve neimenovane osobe koje imaju saznanja o tome. Jedna od njih je kazala da Berlin toleriše takav pristup Severnom toku i pored prekida energetskih veza sa Rusijom.

Polisa osiguranja pokriva štetu na gasovodu i probleme prekida poslovanja, rekao je jedan od izvora.

Osiguranje bi, takođe, olakšalo sve popravke neophodne za obnovu snabdevanja Evrope gasom ispod Baltičkog mora.

Dok je uvoz ruske sirove nafte i naftnih derivata zabranjen na osnovu sankcija Evropske unije, uvoz ruskog gasa je dozvoljen, mada Zapad pokušava da pronađe alternative.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NISU ČASILI ČASA: Nemačke osiguravajuće kompanije obnovile osiguranje za oštećeni „Severni tok 1!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter