Izvor: Alo.rs
25.01.2023 u 17:35
0

NEMCI OČAJNI: „Do 2025. ostaćemo bez ORUŽJA“

Pukovnik Bundesvera i šef Udruženja nemačkih oružanih snaga Andre Vistner ukazao je na postojeće probleme u nemačkoj industriji naoružanja i snabdevanju Bundesvera oružjem i zapitao se o kakvom slanju tenkova drugim zemljama uopšte može da se govori.

– Bundesver je zapravo go! Očekuje se da ćemo imati ozbiljan nedostatak oružja do 2025. godine zbog energetske krize – ocenio je on.

– Prosto nije profitabilno za fabrike da prodaju oružje po istoj ceni, a ako se cena podigne, Savezna kancelarija Bundesvera za opremu neće pristati na kupovinu. O kakvom slanju tenkova drugim zemljama mi uopšte možemo da govorimo? – zaključio je Vistner.

NEMAČKA MUDRO ĆUTI: Ko to još šalje tenkove u Ukrajinu?

Nemačka vlada zvanično je potvrdila da će poslati 12 tenkova tipa „leopard A26“ kijevskom režimu, što je opisano kao „prvi korak“ na putu da se oforme dva tenkovska bataljona za Ukrajinu (jedan bataljon sadrži 18-45 tenkova).

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Međutim, Vistnerove reči ukazuju da je taj plan lakše izgovoriti nego izvesti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter