Izvor: Sputnjik
31.01.2023 u 09:03
0

NEMCI ŠOKIRANI „POKLONOM“ BERBOKOVE KREMLJU! „Ovakve greške su nedopustive!“

Moskva može ovu izjavu da okrene u svoju korist.

Izjava nemačke ministarke inostranih poslova Analene Berbok da Evropa „ratuje protiv Rusije“ je poklon Kremlju, piše lider Hrišćansko-demokratske unije Fridrih Merc.

On tvrdi da Moskva može ovu izjavu da okrene u svoju korist.

– Ovakve greške su nedopustive, posebno u dobro pripremljenom govoru pred parlamentarnom Skupštinom Saveta Evrope. U ovako napetoj situaciji neophodno je odmeriti svaku reč – navodi se u publikaciji.

MEDVEDEV BERBOKOVU NAZVAO „KORISNOM BUDALOM“: Njene reči o ratu protiv Rusije izazvale GNEV kod Putinovog bliskog saradnika

On je dodao da svako može loše da se izrazi, ali da se u kontekstu svega što se dogodilo stiče utisak da u koalicionoj Vladi Nemačke uopšte ne postoji koordinisana spoljna i bezbednosna politika.

– A ministarka inostranih poslova Nemačke nemarno izgovara takve reči koje će protivnici naše pomoći Ukrajini upotrebiti kao oružje. U teškim vremenima, ovakva spoljna i bezbednosna politika osuđene su na neuspeh u borbi za podršku stanovništvu – zaključio je Merc.

Berbokova je tokom sednice PASE 24. januara izjavila da evropske zemlje „ratuju protiv Rusije“ i pozvala evropske države da zajedno učine više za Ukrajinu, a ne da traže krivce među svojima.

Ove reči isprovocirale su talas kritika nemačkih političara na račun Berbokove, a MIP Nemačke morao je posebno da objavi saopštenje da podrška Kijevu ne čini Berlin jednom od strana u sukobu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter