Izvor: BSC HAPPY
01.02.2023 u 19:13
0

NEUSPEŠNA POSETA ŠOLCA BRAZILU „Ne“ isporuci oružja Ukrajini Lule da Silve, od zemlje u razvoju stvara novog svetskog igrača!

Stav brazilskog predsednika Lula da Silva o isporuci oružja Ukrajini i odnosima sa Rusijom bio je "dvostruki šamar" za nemačkog kancelara Olafa Šolca, piše Junge Velt.

Šolc je nedavno posetio Južnu Ameriku – Argentinu, Čile i Brazil, ali nije uspeo da ubedi predsednika Brazila da se priključi zemljama koje vojno pomažu Kijev.

Lula da Silva je primetio da je Brazil zemlja mira, pa stoga neće isporučivati oružje Ukrajini.

„Brazil nema interesa da prenosi municiju koja će se koristiti u ratu između Ukrajine i Rusije. Brazil je zemlja mira. U ovom trenutku treba da nađemo one koji žele mir, reč koja se do sada vrlo malo koristila“, poručio je predsednik Brazila.

Osim toga, Lula da Silva umesto da se pridruži osudi Rusije, zagovarao je mirovne pregovore u ukrajinskom sukobu, ističući da je svetu potreban mir

SVE U KORIST UKRAJINE: Peskov tvrdi da vojna infrastruktura NATO i njeni sateliti rade protiv Rusije!

„Znam koliko je Nemačka uložila da izbegne rat. Moj predlog je da se napravi klub zemalja koje žele da grade mir na planeti. Brazil je spreman da da dobar doprinos. Svetu je potreban mir. Kinezi u tome imaju veoma važnu ulogu. Ako odem u Kinu u martu, želim da razgovaram o miru između Rusije i Ukrajine sa predsednikom Si Đinpingom“, poručio je šef Brazila.

„Tako on pozicionira Brazil ne samo između Ukrajine i Rusije, već zapravo između Rusije i Zapada: kao nezavisni pol moći“, zaključuje publikacija.

Prema pisanju nemačkih medija, brazilske vlasti su odbile da pošalju granate za tenkove Leopard.

Nemačka je pre nedelju dana, posle ozbiljnog pritiska saveznika iz NATO-a, najavila da će svoje tenkove prebaciti u Kijev, a prva isporuka će uključivati 14 Leopard 2 tip A6 iz zaliha Bundesvera. U Ukrajinu mogu ući u martu. Sjedinjene Države su, sa svoje strane, obećale da će obezbediti tri desetine Abramova, ali se isporuka očekuje tek do kraja godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter