Izvor: Happy BSC
22.12.2022 u 19:40
0

NEVIĐENA SRAMOTA NEMAČKE VOJNE TEHNOLOGIJE:Na vežbama poslato 18 novih tenkova i svi se pokvarili

Oklopna vozila koja je trebalo da budu deo nemačkog doprinosa snagama NATO  pretrpela su probleme zbog kojih je svih 18 vozila na vežbama ostalo nesposobno za operacije. Nemačka vlada je zbg toga odustala od kupovine novih tenkova tipa Puma žaleći se na “teško nazadovanje” dok Berlin nastoji da obnovi svoju vojsku.

Međutim, ministarka odbrane Kristin Lambreht, rekla je da Nemačka ostaje pouzdan partner u NATO. “Nato, naši saveznici mogu da se 100 odsto oslone na obveze koje je preuzela Nemačka”, rekla je Lambreht tokom posete Slovačkoj. Kvarovi Pume dodatno su otežali pokušaje Nemačke da modernizuje svoju zastarelu vojsku nakon ruske invazije na Ukrajinu. “Poslednji kvarovi tenkova Puma težko su nas unazadili”, rekla je Lambrehtova.

Analena Berbok pozdravila je najavu isporuke „Patriota“ Kijevu: „Grupa zemalja G7 intenziviraće svoje napore u cilju jačanja odbrane ukrajinskog neba!“

Ona je naložila istragu o tome što je pošlo po zlu i rekla da neće biti novih narudžbi sve dok se vozila ne pokažu “pouzdanim”. “Naše trupe moraju da se oslone na oružane sisteme koji su robusni i stabilni u borbi”, dodala je ministarka.  Pume je trebalo da budu spremne za korišćenje u NATO radnoj grupi za brzo raspoređivanje vojnih jedinica od januara.

Lambreht je rekla da će Nemačka i dalje ispunjavati svoje obaveze prema savezu, a umesto Puma koristiće zastarele tenkove Marder. Portparol ministarstva odbrane rekao je da se radi punom brzinom na “proceni štete”, dodajući da je s tenkovima zabeležen “neuobičajeno visok procenat kvarova”. Nemačka vojska ima 350 tenkova Puma, ali samo 42 su bila predviđena za upotrebu s NATO snagama. 

Berlin je ranije ove godine najavio da planira da uloži 100 milijardi evra u modernizaciju svojih oružanih snaga, odbacujući posleratnu strategiju da troši velika sredstva na svoju vojsku kako bi se suočila s pretnjom iz Rusije. Berlin, takođe, kupuje na desetine američkih borbenih aviona F-35, ali je i taj projekt naišao na probleme, pri čemu je ministarstvo odbrane izrazilo zabrinutost zbog kašnjenja i dodatnih troškova.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter