Izvor: Blic.rs
22.02.2023 u 19:54
1

NI PSOVKE NISU IZOSTALE NA DNEVNOM REDU: Oštra poruka slovačkog ministra Orbanu, stigao i odgovor iz Mađarske!

Orbana je opisao kao karpatskog saveznika ruskih agresora.

Nakon što je mađarski premijer Viktor Orban izjavio da rat u Ukrajini nije mađarski problem ne smiruju se strasti na relaciji između Budimpešte i pojedinih evropskih zvaničnika. Među onima koji su reagovali na Orbanove izjave bio je i šef slovačke diplomatije Rastislav Kačer, koji je kritikova Orbana i poručio mu da su mu stavovi „moralno neprihvatljivi“.

ORBAN UPUTIO OŠTRE KRITIKE BRISELU: „Ime bolesti je inflacija, a virus se zove briselske sankcije“

– Preko vikenda karpatski prorok je rekao da ovo nije naš rat. To je ‘samo vojni sukob dve slovenske države’. Treba da ih ostavimo na miru, izolovane. Zapravo, neka Rusi brzo pobiju Ukrajince. Neka ne brinu. Kako odvratno. Kako jadno. Kako nehrišćanski – napisao je Kačer.

Orbana je opisao kao karpatskog saveznika ruskih agresora.

– U jednom pogledu se slažem s njim. Isporuke oružja Ukrajini produžavaju sukob i odlažu mir. Najveći dobavljač oružja Ukrajini je Rusija. Već godinu dana otvoreno napada Ukrajinu i baca joj oružje. Onog trenutka kada Rusi prestanu da isporučuju oružje i spakuju se kući, biće mir – napisao je šef slovačke diplomatije. Na kraju je rekao da ima poruku za sve ruske saradnike pa je upotrebio psovku na ruskom jeziku.

– Mi smo deo razvijenog sveta, ne želim da radimo kao Orban. To bi bila naša propast. Za Putinove saradnike, a posebno za one u Karpatskom basenu, za sve one koji žele mir po cenu uništenja Ukrajine imam samo jednu poruku. Je**te se – poručio je.

Njegova reakcija naišla je i na odgovor Mađara, a među onima koji su se oglasili bio je i šef Odbora za spoljne poslove i suosnivač vladajuće stranke Fidez Nemet, koji je savetovao slovačkom ministru da poseti psihijatra.

– Moram reći da sam jako zabrinut za njegovo mentalno zdravlje. Savetovao bih mu da hitno poseti psihijatra – rekao je Nemet.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NI PSOVKE NISU IZOSTALE NA DNEVNOM REDU: Oštra poruka slovačkog ministra Orbanu, stigao i odgovor iz Mađarske!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter