Izvor: Ria Novosti
26.02.2023 u 20:50
0

NIJE BILO PUCNJAVE NA GRANICI SA UKRAJINOM, NIKO NIJE POGINUO: Belorusija zvanično demantovala glasine o incidentu

Pucnjava se navodno desila oko pet sati ujutro, a poginuli je bio pripadnik Volinjske TO.

Na ukrajinskim Telegram kanalima raširila se vest da je na granici Ukrajine i Belorusije u subotu došlo do pucnjave i da je jedan pripadnik granične straže poginuo.

LUKAŠENKOVA NAREDBA STUPA NA SNAGU? „Belorusija će formirati novu dobrovoljačku teritorijalnu odbranu!“

Zvanični predstavnik Državnog graničnog komiteta Belorusije Anton Bičkovski demantovao je izveštaje o navodnoj pucnjavi na granici sa Ukrajinom 25. februara, ističući da nije bilo incidenata sa upotrebom oružja, i da graničari nisu otvarali vatru.

„Veliki broj izvora na internetu, pre svega destruktivne prirode, širi, pozivajući se na ukrajinske izvore, izveštaje o pucnjavi koja se navodno dogodila 25. februara ove godine na granici sa Ukrajinom. Informacije koje šire ekstremisti nemaju nikakve veze sa istinom. Incidenata sa upotrebom oružja nije bilo, granične patrole nisu otvarale vatru“, rekao je Bičkovski.

On je takođe pozvao „da se koriste zvanični, provereni i pouzdani izvori informacija, da se ne podležu provokacijama i podmetanjima“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter