Izvor: BSC Happy
14.03.2023 u 14:28
0

NIJE TEŠKO POGODITI: Ko je treći najveći uvoznik oružja na svetu?

Početak rata u Ukrajini omogućio je da Ukrajina ima priliv vojne pomoći od Sjedinjenih država i Evropske Unije i postane treći najveći uvoznik oružja u svetu.

Stokholmski međunarodni institut za istraživawe mira izvestio je da je od 1991. godine kada je Ukrajina postala nezavisna do 2021. godine uvezla nekoliko velikih oružja.

Ali od 2022. godine, od početka rata situacija se znatno promenila i Ukrajinu podigla na 3. mesto na svetu kao uvoznika oružja.

ČELIČNO KUPANJE: Rusi raketirali Kramatorsk!

Pomenuti institut je rekao da izvozom oružja dugo dominiraju SAD i Rusija, pri čemu su te dve zemlje najveći i drugi po veličini izvoznici oružja u poslednje tri decenije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter