Izvor: BSC Happy
08.02.2023 u 12:45
0

NIKOLAJ PATRUŠEV ISTIČE: „Vašington će nastaviti svoje geopolitičke eksperimente u drugim regionima sveta“

Vašington namerava da nastavi svoje geopolitičke eksperimente, uključujući Evropu, Latinsku Ameriku i Bliski istok, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev na petom multilateralnom sastanku izaslanika za bezbednost o avganistanskom pitanju.

– Nema sumnje da će Amerikanci nastaviti svoje geopolitičke eksperimente u drugim regionima sveta, pre svega u Evropi i Azijsko-pacifičkom regionu, ali i na Bliskom istoku, u Africi i Latinskoj Americi, rekao je on.

Tako bi, prema njegovim rečima, veliko žarište nestabilnosti u Avganistanu koje je stvorio Zapad moglo da se proširi na sve zemlje regiona. On je objasnio da je to i zbog naoružanja koje je zapadna koalicija „napustila u ogromnim količinama“ pri povlačenju trupa iz ove zemlje.

HIL PODELIO VAŽNE VESTI: „SAD insistiraju da se formira Zajednice srpskih opština!“

– Reč je o više od hiljadu oklopnih vozila i oklopnih transportera, desetinama aviona i helikoptera, stotinama artiljerijskih oruđa, minobacača, protivtenkovskih i protivvazdušnih sistema, kao i stotinama hiljada teškog i lakog streljačkog naoružanja vredan desetine milijardi dolara, naveo je šef obezbeđenja.

Prema njegovim rečima, ovo oružje može da se koristi kako za intenziviranje oružane borbe između unutaravganistanskih grupa, tako i za prodaju na crnom tržištu, uključujući i teroristima u trećim zemljama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter