Izvor: Kurir.rs
22.05.2023 u 15:58
3

PRVI KOLAPS U EVROPSKOJ UNIJI: Ništa od dogovora o novom paketu sankcija Rusiji i pomoći Ukrajini

On je takođe podsetio da Budimpešta neće podržati ulazak Ukrajine u EU i NATO sve dok zakarpatskim Mađarima ne budu vraćena prava koja su postojala pre 2015. godine.

Ministri spoljnih poslova EU nisu se danas u Briselu dogovorili o 11. paketu sankcija Rusiji, koji su najavljivali, kao ni o novoj vojnoj pomoći Ukrajini, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

OBRAĐIVALE SU SE TEMATIKE OD KRUCIJALNOG ZNAČAJA: Peter Sijarto razgovarao sa zamenikom premijera Rusije o energetici!

„Danas na sastanku, uprkos činjenici da je predloge promovisala većina zemalja, nije bilo odluke ni o daljem finansiranju isporuka naoružanja Ukrajini, ni o sankcijama“, rekao je Sijarto posle sastanka.

On je naglasio da mađarska pozicija ostaje čvrsta kao kamen što značio da Budimpešta i dalje ne pristaje na izdvajanje 500 miliona evra iz Evropskog fonda za mir za naoružavanje Ukrajine.

„Mađarska takođe ne podržava da nuklearna energija bude u novom paketu sankcija, jer smatra da to predstavlja pretnju njenom energetskom suverenitetu“, rekao je Sijarto.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “PRVI KOLAPS U EVROPSKOJ UNIJI: Ništa od dogovora o novom paketu sankcija Rusiji i pomoći Ukrajini”

    • E kad bi izlazak iz EU bio tako jednostavan mnogi bi pošli Mađarskim putem. Ali iz gulaga se ne izlazi samo tako jer si nezadovoljan i zato što se buniš.

      3
      0
      Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter