Izvor: HAPPY BSC
14.02.2023 u 14:10
0

NORVEŠKA ĆE UKRAJINI PREDATI OSAM „LEOPARDA“: Ministar odbrane Gram najavio transfer tenkova

Norveške vlasti će Ukrajini predati osam tenkova Leopard, javila je televizijska i radio kompanija NRK.

– Norveška će Ukrajini predati osam tenkova Leopard. To je izjavio ministar odbrane Kraljevine Bjorn Arild Gram – prenela je TV kompanija.

Napominje se da je ta informacija saopštena na sastanku ministara odbrane NATO-a u Briselu u utorak, prenosi RIA Nvosti.

SAMIT MINISTARA ODBRANE NATO PAKTA I UKRAJINE: Doneta odluka ovih 8 zemalja predaće Kijevu tenkove Leopard 2!

Norveška je ranije saopštila da namerava da prebaci tenkove tipa Leopard u Ukrajinu, ali nije navela broj i modifikaciju. Istovremeno, norveški premijer Jonas Gar Stjore najavio je da će zemlja kupiti 54 Leopard 2 – tenkovi ovog tipa su već u upotrebi u njenoj vojsci.

Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter