Izvor: Kurir.rs/Barents observer
14.02.2023 u 10:17
0

NORVEŠKI OBAVEŠTAJCI TVRDE: Na površinskim brodovima Severne flote Rusi postavili nuklearno naoružanje!

Ovo je inače prvi put od kraja Hladnog rata da je ponovo spomenuto nukelarno naoružanje na ruskim ratnim brodovima.

Norveški portal objavio je informaciju iz izveštaja norveških obaveštajaca FOKUS 2023, u kome se navodi da površinski brodovi ruske Crnomorske flote ponovo su naoružani nuklearnim naoružanjem.

PRESRETNUT RAZGOVOR RUSKIH OFICIRA: Crnomorska flota se vraća u rat, general Surovikin povlači neočekivan potez!

„Centralni deo ruskih nukelarnih kapacieteta raspoređen je na podmornicama i površinskim brodovima Severne flote. Taktičko nuklearno oružje predstavlja posebnu ozbiljnu pretnju u slulaju nekoliko operativnih scenarija koji mogu da uključe neke zemlje članice NATO“, navodi se u godišnjem izveštaju Norveške obaveštajne službe.

To znači da su ruski ratni brodovi kao u doba Sovjetskog Saveza ponovo naoružani nuklearnim naoružanjem, posebno plovila Severne flote. Ovo je inače prvi put od kraja Hladnog rata da je ponovo spomenuto nukelarno naoružanje na ruskim ratnim brodovima.

U prošlogodišnjem izveštaju Kongresu SAD o ruskoj nuklearnoj doktrini i modernizaciji naoružanja, potvrđeno je da je razvijeno nekoliko novih sistema za isporuku kratkog dometa koji mogu da nose taktičke nuklearne bojeve glave. Međutim, navodi se u izveštaju, nikada nije potvrđeno da su nuklearni sistemi krstarećih raketa poput Kalibra, Cirkon i drugog pomorskog naoružanja zapravo raspoređeni na moru sa nuklearnim oružjem.

Barents Observer je ranije izvestio o pet različitih lokacija za skladištenje nuklearnog oružja na poluostrvu Kola.

Veruje se da Rusija ima oko 2.000 nestrateških nuklearnih bojevih glava.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter