Izvor: Tanjug
07.03.2023 u 08:02
0

NEUSPELO LANSIRANJE NOVE JAPANSKE RAKETE: Motor nije uspeo da se upali

Japan je uništio novu raketu koju je lansirao danas prema svemiru, jer motor drugog stepena letelice nije uspeo da se upali.

Raketa H3, dugačka 57 metara, lansirana je u utorak iz svemirskog centra Tanegašima Japanske agencije za istraživanje svemira (JAXA) nakon što je prošlog meseca obustavljeno lansiranje, preneo je Rojters.

SAJBER NAPAD NA BOLNICU U BARSELONI: Udar na pacijente

H3 je sa sobom u orbitu poneo ALOS-3, satelit za posmatranje i upravljanje u katastrofama koji je opremljen i za otkrivanje lansiranja severnokorejskih balističkih raketa.

JAXA je, međutim, navela da je zbog kvara na motoru poslala signal za samouništenje rakete, što je udarac za nastojanja Japana da proširi pristup svemiru i bude konkurentan na globalnom tržištu lansiranja raketa koje je uzburkala kompanija SpejsEks (SpaceX) Ilona Maska.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter