Izvor: Tanjug
18.08.2022 u 16:31
0

NOVI APEL PREDSEDNIKA UKRAJINE Svetska organizacija mora da osigura bezbednost nuklaearne elektrane Zaporožje!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u razgovoru sa generalnim sekretarom Ujedinjenjih nacija Antoniom Guterešom u Lavovu da Svetska organizacija „mora da osigura bezbednost nuklaearne elektrane Zaporožje“.

“Posebna pažnja posvećena je ruskoj nuklearnoj uceni u Zaporožju. Taj smišljeni teror agresora može imati katastrofalne posledice za ceo svet”, napiso je Zelenski na svom Telegram kanalu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istakao je da zbog toga UN “moraju da osiguraju bezbednost tog strateškog objekta, njegovu demilitarizaciju i potpuno oslobađanje od ruskih trupa”, prenosi Rojters.

Zelenski je naveo da je u razgovoru bilo reči i o sporazumu o hrani i da je dogovoreno da bude nastavljena koordinacija u sprovođenju inicijative za žito.

Izraelske snage zapečatile su vrata nekoliko palestinskih advokatskih grupa za ljudska prava, koje su prethodno označene kao terorističke organizacije!

U Lavovu danas pored Gutereša boravi i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, a nakon bilateralnih susreta planiran je i trilateralni sastanak.

Prošlog meseca, Turska i UN pomogli su postizanje sporazuma Kijeva i Moskve koji je otvorio put Ukrajini da izveze 22 miliona tona kukuruza i drugih žitarica zarobljenim u njenim crnomorskim lukama od ruskog napada 24. februara, navodi AP.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter