Izvor: Kurir.rs/Jutarnji.hr
11.12.2022 u 14:41
0

NOVI DETALJI UKRAJINSKOG UDARA NA KLJUČNI GRAD: Savetnik Zelenskog otkrio strategiju kojom se trenutno vode do ključnog cilja!

Desetak eksplozija zatreslo je okupirani grad Melitopolj na jugu Ukrajine u noći na nedelju, u najnovijem napadu na jednu od strateški ključnih pozicija ruskih snaga u Ukrajini.

RUSI KAŽU DA SU NAŠLI REŠENJE ZA HIMARS: Da li su PVO baterije na istoku Ukrajine zaista dobile novi softver za obaranje raketa?!

Prema ukrajinskim izvorima, pogođena je kasarna i ubijene su desetine ruskih vojnika, dok ruska strana tvrdi kako je poginulo samo dvoje civila.

Na snimcima sa društvenih mreža može se videti zgrada u plamenu, navodno kasarna, a pojedini izvori tvrde kako se radi o lokalnom sedištu zloglasne Vagner grupe.

Pre rata, na toj lokaciji nalazilo se odmaralište s hotelom, pored ckrve, ali s početkom ruske okupacije gradski hotelski kompleks navodno je pretvoren u kasarnu u kojoj su bili smješteni ruski vojnici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukrajinska raketa, ispaljena iz HIMARS višecevnog bacača, navodno je pogodila restoran u sklopu kompleksa baš u trenutku kad su ruski vojnici večerali.

U noći na nedelju čulo se najmanje deset eksplozija u Melitopolju, ali moguće je da su neke eksplozije bile detonacije protivvazdušnih sistema koji su pokušavali da obore ukrajinske rakete.

Osim udara HIMARS raketa u Melitopolju, ukrajinske snage gađale su tokom noći i druge mete u okupiranom delu Ukrajine – eksplozije su zatresle i ruske vojne baze na Krimu, uključujući i Sevastopolj, kao i Simferopolj.

Za Ukrajinu, Melitopolj je sledeći primarni vojni cilj nakon oslobođenja Hersona. Veliko industrijsko središte i prometno čvorište, Melitopolj, zauzet je u martu ove godine, a ruskim snagama služi kao ključna logistička lokacija koja omogućava povezivanje okupiranog Krima s okupiranim delom Donbasa i dalje s Rusijom. Oslobođenje Melitopolja odseklo bi veliku većinu ruskih snaga na jugu države od blagovremenog snabdevanja.

„Ako Melitopolj padne, kolabiraće čitava ruska linija odbrane, skroz do Hersona. Ukrajinske snage dobiće direktan put do Krima“, rekao je u intervjuu Oleksij Arestovič, savetnik ukrajinskog predsednika.

Rusija nastavlja napade na energetsku infrastrukturu

Ruska strana u međuvremenu je nastavila napade na energetsku infrastrukturu širom države. Grad Odesa ostao je većinom bez električne energije, a strujom se napaja samo ključna infrastruktura. Teško je pogođen i ostatak oblasti.

Britansko ministarstvo odbrane u svojim dnevnim obaveštajnim procenama objavilo je kako će iranska podrška ruskoj invaziji verovatno još više da raste u nadolazećim mesecima, dok će Rusija zauzvrat da pruži Teheranu vojnu podršku.

Britanski analitičari ističu i kako je novi predlog ruskog državnog proračuna, koji predviđa čak 143 milijarde dolara za vojsku, odbranu i policiju u 2023., preterano optimističan i nerealan. Plan trošenja gotovo trećine ukupnog državnog proračuna na vojsku i odbranu verovatno će da se okonča tako da će, zbog slabijeg punjenja državne blagajne, ispaštati drugi delovi proračuna.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter