Izvor: BSC Happy
18.04.2023 u 15:24
0

SMRT DOLAZI: Rusi demoliraju Bahmut

Ruske snage pojačavaju upotrebu teške artiljerije i vazdušne udare u devastiranom istočnom ukrajinskom gradu Bahmutu, izjavio je u utorak komandant kopnenih snaga Ukrajine.

Borbe u i oko Bahmuta su mesecima bile epicentar rata u Ukrajini.

OPERACIJA „UDARAC FENIKSA“ ĆE RAZORITI FRONT? Kijev je spreman, datum je određen, svi strepe od istorijske bitke koja ledi krv u žilama

 – Neprijatelj trenutno pojačava aktivnost teške artiljerije i broj vazdušnih udara, pretvarajući grad u ruševine“, rekao je general Oleksandar Sirski u saopštenju. On je rekao da je Rusija, koja je započela svoju invaziju na Ukrajinu u februaru prošle godine, ostala posvećena zauzimanju Bahmuta „po svaku cenu –  ali da trpi značajne gubitke u bici za grad. Rojters nije mogao da potvrdi situaciju na bojnom polju.

Rusija kaže da su ukrajinske snage takođe pretrpele velike gubitke u Bahmutu.

Grad, koji je imao predratnu populaciju od oko 70.000, bio je glavna meta Rusije u zimskoj ofanzivi koja je donela oskudne dobitke uprkos pešadijskim kopnenim borbama intenziteta neviđenog u Evropi od Drugog svetskog rata.

Bahmutovo osvajanje moglo bi da bude odskočna daska za Rusiju da napreduje ka dva veća grada za koja je dugo priželjkivala u regionu Donjecka na istoku Ukrajine: Kramatorsk i Slavjansk.

PUTIN U HERSONU RUSKIM PAODBRANCIMA POKLONIO SPECIJALNU IKONU: Pripadala je prvom čoveku vojske carske Rusije (VIDEO)

Šef Vagnerove plaćeničke grupe, koja je predvodila pokušaj Rusije da zauzme Bahmut, rekao je ovog meseca da njeni borci kontrolišu više od 80 odsto grada.

Ukrajina je to demantovala, rekavši da i dalje kontroliše znatno više od 20 odsto grada.

Očekuje se da će ukrajinska vojska u narednim nedeljama ili mesecima pokrenuti kontraofanzivu sa ciljem da povrati teritoriju koju drži Rusija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter