Izvor: BSC Happy
20.03.2023 u 16:56
0

NOŽ U LEĐA MOSKVI!: Ankara zabranila tranzit robe u Rusiju!

Turska je ovog meseca zaustavila tranzit robe pod sankcijama Zapada u Rusiju nakon godinu dana rata u Ukrajini i sve većeg pritiska SAD i Evrope na Ankaru da preduzme akciju, rekli su visoki zvaničnici za izvoz i diplomata.

Turska vlada je kompanijama predala listu zabranjene strane robe i naložila im da je ne prebacuju u Rusiju od 1. marta, rekao je Cetin Tecdelioglu, šef Istanbulske asocijacije izvoznika crnih i obojenih metala.

 – Svaka roba na toj listi je blokirana iz Rusije bez obzira iz koje zemlje dolazi – rekao je on.

NOVI (NE)SVRSTANI: Rusija, Turska, Iran i Sirija

Zvaničnik Evropske unije rekao je Rojtersu da je Ankara dala Evropskoj komisiji usmeno uveravanje da od 1. marta roba neće ići dalje u Rusiju ako je obuhvaćena sankcijama EU, SAD ili Velike Britanije i kontrolom izvoza.

Tursko ministarstvo trgovine odbilo je da komentariše. Zapadne zemlje uvele su rekordne sankcije Moskvi nakon njene invazije na Ukrajinu u februaru prošle godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter